×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Great Divide Heyday Modern IPA – Är din dag en #haveaheyday?

Great Divide Heyday Modern IPA - Är din dag en #haveaheyday?

Om ölen

Producent: Great Divide Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: Januari 2019 (provsmakas 13 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11560.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Great Divide Heyday Modern IPA – Är din dag en #haveaheyday?

Great Divide Company kör i skrivande stund en #haveahayday hashtagkampanj, med sin nya öl Heyday Modern IPA. De ställer kortfattat frågan vilken dag som är din heydaydag. Frågan jag naturligtvis ställer mig är om jag kommer känna att det är min heydaydag när jag dricker deras IPA. Följdfrågan blir därmed även om jag kommer vilja ha fler heydaydagar?

Utseende

Oklar något grumlig gul färg med gräddvit tjock skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av tropiska frukter som ananas och apelsin med påtaglig humlebränna. Finns även en liten doft av tall. Trevlig inbjudande doft.

Smak

Smak av tropisk frukt som ananas, apelsin och honungsmelon med påtaglig beska. Trevlig balanserad smak, men kan tycka den är något återhållsam och beskan tar något övertaget.

Betyg

Great Divide Heyday Modern IPA är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Jag väljer att hålla mig där och därmed väljer jag en annan öl till maten. På det stora hela är det en trevlig välsmakande IPA, men det finns bättre öl i sin stil. Så när kommer jag ha min nästa #haveaheyday? Jag måste faktiskt inte ha den igen till varje pris, så det kan dröja. Men vem vet…

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *