×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grästorp Ale från Grästorps Bryggeri – En öl utan harmoni

Grästorp Ale från Grästorps Bryggeri - En öl utan harmoni.

Om ölen

Producent: Grästorps Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Ale.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 16 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 30142.
Pris: 27,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Grästorp Ale från Grästorps Bryggeri – En öl utan harmoni.

Precis som med Grästorps Trädgårds Öl så ska Grästorp Ale från Grästorps Bryggeri intas i harmoni. Antagligen ska väl alla deras öler intas i harmoni. Deras Trädgård Öl (som dessutom har en fin särskrivning) var ingen öl jag ville köpa igen. Frågan är om jag kommer köpa denna öl igen? Låt mig ta fram min kapsylöppnare så tar vi reda på den saken.

Utseende

Bärnstensfärgad med gräddvid skumkrona som lägger som en ring runt glaset. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Brödig doft med inslag av kryddor, honung och frukter av aprikos och citrus. Det finns en lite unken doft som inte är så trevlig.

Smak

Fruktig smak med beska och inslag av bröd och kryddor. Frisk men Lite tam och vattnig smak. Önskar lite mer ”oumph”. Smaken är ingen höjdare och jag blev tung i huvudet av att dricka upp den.

Betyg

Grästorp Ale från Grästorps Bryggeri har inte gjort en speciellt trevlig öl. Trots många doftnyanser så är det en lite unken doft och smaken är lite tam och vattnig. Nä jag har druckit bättre öler. Jag kan tänka mig att den funkar lite bättre till husmanskost. Detta är en öl utan hamoni och när jag är i harmoni dväljer jag hellre något annat.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *