×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gouden Carolus Tripel från Brouwerij Het Anker

Gouden Carolus Tripel från Het Anker från Brouwerij Het Anker är trevlig öl av stilen tripel.

Om ölen

Producent: Brouwerij Het Anker.
Land:
Belgien.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 9%.
Flaskans bäst före: Januari 2025 (provsmakas 7 januari 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 58914.
Pris vid inköp: 92,80 kr.
Serveringstemperatur: 5°C – 7°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Gouden Carolus Tripel från Het Anker från Brouwerij Het Anker är trevlig öl av stilen tripel.

När man öppnar en öl från Brouwerij Het Anker, så bara jag vet att en inte blir besviken. Läs gärna mina tidigare recensioner, så kommer du förstå att jag så tycker. Gouden Carolus Tripel är naturligtvis inget undantag, även om det kanske inte är den bästa ölen av stilen tripel jag testat. Men oavsett riktigt god.

Utseende

Gouden Carolus Tripel har en oklar gyllengul färg med smutsgulvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av frukt som äpple, lösgodis, gräs, kryddighet, banankaka, ton av alkohol, ljust bröd samt en honungston.

Smak

Jäst smak av frukt som exempelvis äpple och banan, lösgodis, gräs, kryddighet, ljust bröd, blommor, citruskaraktär, honungston, marzipan och nejlika. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Eftersmaken har också en metallisk smak och även en intressant nyans av tuggummi.

Betyg

Gouden Carolus Tripel från Brouwerij Het Anker är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv och lax. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Eftersom det smakar bra. Det är en balans i smak och doft, men eftersmaken hade kunnat vara lite mer balanserad tycker jag. Men oavsett god över lag. Men en storflaska kan vara lite mastig att dricka själv. Så jag vill gärna dela den med någon. Vilket jag också gör med min bror.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *