×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused från Brouwerij Het Anker har komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: Brouwerij Het Anker.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Stark Ale.
Styrka: 11,7%.
Flaskans bäst före: December 2023 (provsmakas 5 januari 2021).
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused från Brouwerij Het Anker har komplex doft och smak.

När jag tar fram en öl från Brouwerij Het Anker, så bara jag vet att man inte blir besviken. Ja det är bara att läsa mina tidigare recensioner, så kommer du förstå. Så då är Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused från Brouwerij Het Anker en bra öl? Jajemen och den är sådär härligt komplex i doft och smak. Bryggeriet gör även egen whisky, så ölen lär ju ha fått lagras på deras egna whiskyfat. Jodå tonen av whisky finns där också.

Utseende

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused har en oklar rödbrun nästan svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig jäst ekfatlagrad doft av whisky, torkad frukt, choklad, vanilj, örter, farinsocker och karamell. Det finns en ton av alkohol, men den tillför en trevlig ton i doften. Men det är även en svag ton av vad jag upplever som anis. Den doftar lite som att man oljat in trä på något underligt vis. Alltså det är en komplex och trevlig doft.

Smak

Maltig jäst rostad ekfatslagrad smak av whisky, torkad frukt, choklad, vanilj, örter, farinsocker, karamell, nötter och mörkt bröd. Beskan är markerad med ekfatslagrad eftersmak av whisky, torkad frukt och choklad. Tonen av alkohol finns, men döljs samtidigt väl och ger en trevlig fyllnad och kropp till ölen. När ölen blir mer tempererad (jag dricker den inledningsvis kallare än rekommenderat) så framträder en tydligare ton av torkad frukt och anis.

Betyg

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Whisky Infused från Brouwerij Het Anker är en mycket god öl. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Men en efterrätt av choklad kan också passa. Alltså den är ändå som en efterrättsöl i sig självt, så därmed kommer jag dricka den utan något tilltugg. Okej då kanske med en bit ost ändå. Men köper jag den igen? Ja absolut och jag tror inte ni är förvånade över mitt svar heller! Frågan är hur smaken ändrar sig med lagring? Jag tänker att en tydligare ton av torkad frukt kommer finnas. Vad händer med tonen av whisky exempelvis? Tyvärr har jag ingen mer flaska att lagra för att få reda på svaret…

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *