×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Göteborgs Gårds-IPA från Göteborgs Nya Bryggeri

Göteborgs Gårds-IPA från Göteborgs Nya Bryggeri gör mig inte riktigt klok.

Om ölen

Producent: Göteborgs Nya Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale (IPA).
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: April 2024 (provsmakas 9 juni 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 3026.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Göteborgs Gårds-IPA från Göteborgs Nya Bryggeri gör mig inte riktigt klok.

Jag måste erkänna att öl från Göteborgs Nya Bryggeri inte riktigt imponerat på mig. Läs gärna mina tidigare recensioner, efter att du läst klart denna. Som ni utläser av den inledande rubriken, så blir jag inte riktigt klok på Göteborgs Gårds-IPA. Det tar ett tag innan jag får ihop doft och smakbilden. Alltså som jag upplever den. För kom ihåg att doft och smak och upplevelsen av dessa är så individuell.

Utseende

Göteborgs Gårds-IPA har en klar gyllengul färg med vit något gulaktig skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av? Jag blir inte riktigt klok på doften inledningsvis och det tar ett tag att få fason på doftbilden. Men upplever en örtighet, samt ton vad jag vill uppleva är knäckebröd och tallbarr. Sen är det väl nån citruston som jag inte riktigt kan identifiera vad det är. Grapefrukt? Doften gör mig inte överlycklig precis.

Smak

Humlearomatisk smak av? Precis som med doften så har jag svårt att förstå mig på smakbilden inledningsvis. Men jag tycker mig tillslut finna ton av örter, knäckebröd, tallbarr och en slags citruston som jag inte riktigt greppar vad det är. Grapefrukt? Det finns en ganska så markerad beska med eftersmak av det jag precis upplevde i smakbilden. Alltså är det en honungskaraktär jag känner i eftersmaken? För det finns en sötma upplever jag.

Betyg

Göteborgs Gårds-IPA från Göteborgs Nya Bryggeri satte min näsa och smaklökar på prov. Jag blev inte riktigt klok på denna ölen. Alltså den smakar inte dåligt på något sätt, men jag studsar inte av lycka heller. Det finns en humlearomatisk doft och smak, även om inte jag tycker den är så framträdande personligen. Alltså denna ölen drunknar lite i mängden av alla andra ipor som finns där ute. Vad är det som gör att jag ska prioritera att köpa just denna? Men jag kan absolut förstå om just du gillar denna ölen. Du som inte provat den ska inte låta mitt omdöme hindra dig från att testa den. Eftersom du kan tycka annorlunda. Mig tilltalar den som ni förstår inte helt. Det finns säkert en tanke när bryggmästaren framställde denna ölen. Till måltiden kan en hamburgare, grillad kyckling eller revbensspjäll passa tänker jag.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *