×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Gösser från Brau Union Österreich är en helt okej öl

Gösser från Brau Union Österreich är en helt okej öl. Men det är ingen öl jag köper här i Sverige.

Om ölen

Producent: Brau Union Österreich
Land:
Österrike.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 22 januari 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1320.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Gösser från Brau Union Österreich är en helt okej öl. Men det är ingen öl jag köper här i Sverige.

Alltså som rubriken antyder så har ni här en helt okej öl. Men den erbjuder ingen smak som gör att jag bara måste köpa den igen. Nej jag tycker det finns bättre öl av stilen. Men låt inte mitt omdöme hindra dig från att testa den. Eftersom detta kan ändå vara en öl som just du kommer gilla vad vet jag.

Utseende

Gösser har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd och en citruston. Men jag tycker även det är lite sur doft av disktrasa. Det är en enkel och rätt så tråkig doft. Den känns lite instängd.

Smak

Maltig smak av knäckebröd och ton av citrus. Det finns en beska och eftersmak av de smaker som återfinns. Det är en enkel och tråkig smak. Alltså den är lite platt i smakbilden tycker jag.

Betyg

Gösser är ölen att dricka som sällskapsdryck en varm sommar dag. Men den funkar också till all sorts mat tänker jag. Ska jag dricka den så är det nog till mat. Som sällskapsdryck väljer jag faktiskt en annan öl. Men är jag på besök i Österrike, så kanske det kan bli en öl eller två. Alltså det är en sådan där typisk öl som lämpar sig bättre att dricka i sitt hemland tycker jag.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *