×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Geflebocken Oktoberfest från GefleBockens Bryggeri

Geflebocken Oktoberfest från GefleBockens Bryggeri passar bäst till maten enligt mig.

Om ölen

Producent: GefleBockens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Modern Stil.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: Augusti 2022 (provsmakas 17 september 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 36534.
Pris: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Geflebocken Oktoberfest från GefleBockens Bryggeri passar bäst till maten enligt mig.

När jag skriver denna recensionen, så är öl från svenska Rocket Brewing inget jag tidigare provat. Deras oktoberfestöl får därmed bli en början och frågan är om den är så bra att den får mig att vilja testa bryggeriets övriga öler? Du missar väl inte att läsa mina andra recensioner av oktoberfestöl?

Utseende

Geflebocken Oktoberfest har en något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, citrus och ton av honung. Det är en enkel men ändå balanserad och trevlig doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, lite citrus och ton av honung. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns. Men det är även en metallisk ton i smaken.  Jag känner även en annan smakton som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Är det ton av örter kanske?

Betyg

Geflebocken Oktoberfest från GefleBockens Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck eller till mat som husmanskost, räkmacka, silltallriken. Alltså det är inget fel på ölen, det är en stabil smak, men den där vad jag uppfattar är en slags ton av örter som jag inte riktigt kan förlika mig med. Men samtidigt ger det en lite annorlunda smak också. Får jag den i handen så klagar jag inte, men jag köper den nog inte igen. Men jag kan förstå om du gillar den. Jag tänker att den främst är en matöl och där gör den sig som bäst. Men jag sätter som alltid betyget utefter hur den är att dricka som den är.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *