×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri är en sommaröl

Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri är en sommaröl om ni frågar mig.

Om ölen

Producent: Barlingbo Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India Pale Ale.
Styrka: 5,8%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 2 juli 2021).
Systembolagets nr: 88179.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri är en sommaröl om ni frågar mig.

Nu ska du få läsa recension om Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri. Själva bryggeriet ligger beläget på Gotland. Så detta blir därmed det andra bryggeriet jag testar öl från och som ligger beläget på Gotland. Ni har väl inte missat mina recensioner från Gotlands Bryggeri?

Utseende

Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri har en oklar gyllengulorange färg med vit tjock skumkrona som har inslag av en gul färgton.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av grapefrukt, apelsinskal och tallbarr.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av grapefrukt, apelsinskal, torkad aprikos och tallbarr. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt.

Betyg

Galgbacken IPA från Barlingbo Bryggeri är en rätt så trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare och grillad bbq. Alltså smaken är helt okej faktiskt, men den erbjuder ingen wow-upplevelse. Men jag kan förstå om det uppskattas av många. Alltså jag upplever den som en sommaröl. Köper jag den igen? Antagligen gör jag inte det, men får jag den i handen så klagar jag inte heller.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

6 kommentarer

  1. Johan skriver:

   Ny och ny, finns lite av och till på bolaget, provade den redan sommaren 2014 på Gotland.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Johan. Det stod nämligen nyhet på mitt lokala bolag och där en av deras medarebetare verifierade att detta var en nyhet. Men intressant att den funnits sed 2014. Då är det ju faktiskt ingen nyhet, även om den kanske var en nyhet på mitt lokala bolag vad vet jag. Texten är härmed uppdaterad. Tack för infon! 🙂

  2. Lisa Falk skriver:

   Jag tycker Galgbacken är riktigt bra till lågt pris. Den sticker kanske inte ut, precis som du säger, men den är smakrik och väldigt balanserad. Jag dricker den gärna även på vintern. 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. Absolut kan man dricka den året om. Det var ett tag sedan jag drack den nu, så din kommentar fick att bli påmind att köpa ett par flaskor nästa gång jag är på bolaget. Kul att du läser och skriver. 🙂

  3. Peter Fors skriver:

   Hej, joda jag har också druckit den tidigare, men då var det en beställnings öl som den då bara var lokal, sedan kom den i i fasta sortimentet och då kom den i hyllorna
   PS Jag sätter betyget 3.5 på den

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Kul att du derlar med din av dina tankar. Det är trevligt att den finns i fasta sortimentet. Var ett tag sedan jag drack den nu, men ska köpa den nästa gång. Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *