×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fuller’s Old Winter Ale – Bli en engelsman för en stund

Fuller's Old Winter Ale - Stabil engelsk julöl.

Om ölen

Producent: Fuller’s.
Land:
England.
Ölstil: Strong Ale.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: November 2018 (provsmakas 9 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11640.
Pris: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Fuller’s Old Winter Ale – Bli en engelsman för en stund med en stabil engelsk julöl.

Vad tycker jag egentligen om Fuller’s Old Winter Ale? Kort och gott kan man säga att det är en stabil engelsk julöl. Det är inte på något vis en öl i världsklass, men de doft och smaker som finns är bra och välbalanserade. Jag kan tänka mig du köper denna julöl om du ska ha ett stort julkalas, då jag tror detta är en öl som kan uppskattas av många.

Utseende

Bärnstensfärg med beige brun skumkrona som snabbt lägger sig som en rund ring runt glaskanten. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Nej men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Upplever en doft av torkad frukt, bröd, sirap, honung, nötter och karamell. Det kanske bara är jag, men jag tycker det är lite vaniljglass över doften. Det är en trevlig inbjudande doft.

Smak

Smak av bröd, sirap, karamell och kryddor med tydlig ihållande beska sammanbakat med en bränd ton. Jag upplever även en hint av svaga kaffetoner i eftersmaken.

Betyg

Fuller’s Old Winter Ale är en öl jag dricker som sällskapsdryck eller till julmaten. Det är ingen öl i världsklass, men de dofter och smaker som finns är välbalanserade och bra. Med en Winter Ale i din hand så blir du en engelsman för en kort stund.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *