×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fuller’s India Pale Ale är en tråkig och lite tunn IPA

Fuller's India Pale Ale är en tråkig och lite tunn IPA som inte skapar habegär.

Om ölen

Producent: Fuller Smith & Turner.
Land:
England.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: April 2020 (provsmakas 14 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1518.
Pris vid inköp: 19,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Fuller’s India Pale Ale är en tråkig och lite tunn IPA som inte skapar habegär.

I min förra recension testade jag Fullers London Pride. Det var en helt okej öl, men jag tycker inte det på något vis är Londons stolthet. Kan det kanske vara så att Fuller’s India Pale Ale kan vara Londons stolthet av IPA? Nej så är det inte…

Utseende

Oklar orangegul färg med gulvit något smutsig skumkrona. Små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Intetsägande doft av bröd, kryddor och lite fruktig doft av spadet från fruktcocktail. Doftar lite parfymerat. Tråkig lite instängd doft.

Smak

Frisk men samtidigt tråkig smak av bröd, kryddor och en liten fruktig smak med påtaglig beska. Det finns också en markerad sötma. Fruktigheten finns, men den är inte så utpräglad och här spelar valet av den engelska humlen roll. Inte min favorithumle helt enkelt. Jag tycker även smaken är lite tunn.

Betyg

Fuller’s India Pale Ale är en tråkig IPA som inte erbjuder dofter och smaker som skapar habegär. Det är egentligen inget fel på smaken, men jag väljer faktiskt en annan öl i sin stil. Denna öl dricker du som sällskapsdryck eller till grillat kött.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *