×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Franziskaner Weissbier är ingen kioskvältare

Franziskaner Weissbier är ingen kioskvältare, men absolut inte dålig heller.

Om ölen

Producent: Spaten-Franziskaner-Bräu.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Hefeweizen.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Maj 2021 (provsmakas 20 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1687.
Pris: 23,60 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Franziskaner Weissbier är ingen kioskvältare, men absolut inte dålig heller.

Då var det dags att recensera ännu en av Systembolagets alla standardöler. Ja alltså de öler som finns på alla bolag. Varför jag ännu inte recenserat Franziskaner Weissbier är en gåta, men bättre sent än aldrig tänker jag. Det är väl ingen kioskvältare vi pratar om här om ni frågar mig. Men den är heller ingen katastrof. Däremot kan jag förstå om den uppskattas av många, eftersom den ändå har en intressant smakbild.

Utseende

Franziskaner Weissbier har en oklar gulorange färg med gulvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig jäst doft av vete, bröd, skumbanan, toner av gräs, örter och vad jag uppfattar som ton av lite honung. Det finns en lite metallisk ton i doften. Det är även lite tuggummi och lösgodis över doften. 

Smak

Maltig jäst smak av vete, bröd, aprikos, skumbanan och örter med behaglig beska och eftersmak av vete, aprikos och skumbanan. Precis som med doften, så är det en lite metallisk ton i smaken. Jag tycker inte riktigt om den metalliska tonen.

Betyg

Franziskaner Weissbier är rätt så trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat kan hamburgare, husmanskost eller fetare mat passa. Köper jag den igen? Alltså det är ju ingen dålig öl men svaret blir nog ändå nej. Men får jag den serverad så kommer jag inte att klaga heller.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *