×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Founders KBS har komplex doft och smak.

Founders KBS har komplex doft och smak. Här har ni ett riktigt mästerverk.

Om ölen

Producent: Founders Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12%.
Flaskans bäst före: December 2021 (provsmakas 17 juli 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11568.
Pris vid inköp: 69,90 kr.
Serveringstemperatur: 14°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Goda lagringsmöjligheter.

Founders KBS har komplex doft och smak. Här har ni ett riktigt mästerverk.

När det kommer till öl från Founders Brewing Company, så håller de enligt mig en hög lägstanivå. Founders KBS är inget undantag. Alltså den är fantastisk med sin komplexa doft och smak! Jag älskar öl där man hela tiden kan sitta och leta efter dofter och smaker.

Utseende

Founders KBS gar en svart färg med brun skumkrona som tunnas ut relativt fort.

Doft

Fatlagrad rostad doft av torkad frukt, bourbon, choklad, nötter, vanilj, mörkt bröd, kaffe, lite soja, havre och lakrits.

Smak

Fatlagrad rostad smak av torkad frukt, bourbon, choklad, kaffe, mörkt bröd, nötter, vanilj, lakrits och nötkräm. Beskan är markerad med eftersmak av torkad frukt, choklad, nötter och lite soja längre bak i eftersmaken. Men det finns även en tydlig ton av alkohol och bitterhet. Smaken är komplex, kraftfull men samtidigt mjuk och balanserad också. Men samtidigt en gnutta vild och obalanserad. Eftersmaken återfinns länge i smakbilden. När Founders KBS blir mer tempererad, så framträder en smakkänsla av oboy. 

Betyg

Founders KBS passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Alltså den är balanserad, kraftfull, komplex och smakrik. Så av den anledningen så köper jag ölen igen! Det är i min mening en fantastisk doft och smak. Men den lilla obalansen drar ner betyget en gnutta.

4,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *