×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Founders KBS Espresso är som sin egna efterrätt

Founders KBS Espresso är som sin egna efterrätt med komplexa dofter och smaker.

Om ölen

Producent: Founders Brewing Co.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12,0%.
Flaskans bäst före: November 2020 (provsmakas 19 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 10749.
Pris: 69,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Founders KBS Espresso är som sin egna efterrätt med komplexa dofter och smaker.

Ölrecension nr 500! När denna recensionen publiceras, så har jag alltså publicerat 500 recensioner på Ölbloggen. Det är superkul tycker jag och resan slutar såklart inte här. Men mer om detta i ett separat inlägg, för nu ska ni få läsa vad jag tycker om Founders KBS Espresso. Jag gillar faktiskt öl från Founders Brewing Co. Läs mina tidigare recensioner, så kommer du förstå vad jag menar. Founders KBS Espresso är inte helt oväntat också en bra öl. Faktum är att det är en jättebra öl med komplexa dofter och smaker. Den är som en efterrätt i sig självt.

Utseende

Founders KBS Espresso har en svart färg med ljusbrun skumkrona som relativt snabbt tunnas ut.

Doft

Rostad bränd maltig doft av espressokaffe, mörk choklad, påtaglig ton av alkohol, torkad frukt, soja, lakrits, vanilj, fatlagring av bourbon och likörgodis. Den påtagliga tonen av alkohol ska inte ses som något negativt, eftersom den bidrar med komplexitet. Det finns även en känsla av brownie som dränkts i sprit. Det är en fantastiskt trevlig och komplex doft, som jag omöjligt kan klaga på.

Smak

Rostad bränd maltig lite bitter smak av espressokaffe, mörk choklad, torkad frukt, lakrits, fatlagring av bourbon, kavring, soja och nötter. Precis som med doften så finns det en markerad ton av alkohol. Eftersmaken har en markerad beska med eftersmak av choklad, kaffe, kavring, soja och ton från ekfatslagring. Precis som med doften, så kan jag inte klaga över smaken.

Betyg

Founders KBS Espresso är en jättegod öl att drick som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Provade en bit paremasanost till och jag tyckte det också var en god kombination. Köper jag den igen? Hell yeah att jag gör! Du borde också köpa den, nästa gång den kommer till Systembolaget. Den finns inte att köpa i skrivande stund, men den återkommer alltid i ett av Systembolagets alla ölsläpp. Men eftersom den kommer i begränsad upplaga, så får du vara lite snabb med att köpa den.

4,5/5

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *