×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Founders Barrel Aged CBS har komplex doft och smak

Founders Barrel Aged CBS har komplex doft och smak från fatlagring.

Om ölen

Producent: Founders Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 11,6%.
Flaskans bäst före: September 2019 (provsmakas 21 juni 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11444.
Pris vid inköp: 77,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Goda lagringsmöjligheter.

Founders Barrel Aged CBS har komplex doft och smak från fatlagring.

Öl från Founders Brewing Company håller enligt mig en hög lägstanivå på sina öler. Founders Barrel Aged CBS, eller Canadian Breakfast Stout som förkortningen står för, är är inget undantag. Jag älskar den! Men vill jag dricka den till frukosten? Jajemen! Eller nej kanske inte till frukosten ändå.

Utseende

Founders Barrel Aged CBS har en svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad fatlagrad doft av torkad frukt, kaffe, mörk choklad och nötter. Det finns en sötma över doften och det doftar riktigt trevligt.

Smak

Rostad fatlagrad smak av torkad frukt, mörk choklad, kaffe, nötter och bitter ton med markerad beska och söt eftersmak. Smaken är kraftfull och balanserad och alkoholhettan finns där, utan att ta överhand. Det smakar mycket bra.

Betyg

Founders Barrel Aged CBS har en mycket god balanserad doft och smak. Denna öl passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt sv choklad. Men den kan även passa som lyxig ingrediens i en gryta. Men då lyxar du till det ordentligt, för denna öl är så god att jag bara vill dricka den precis som den är. Absolut köper jag denna ölen igen. Mums!

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *