×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Fjällskapsresan från Svartbergets Fjällbryggeri

Fjällskapsresan från Svartbergets Fjällbryggeri smakar syrligt tropiskt. På ett bra sätt. En öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif.

Om ölen

Producent: Svartbergets Fjällbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Berliner Weisse.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: November 2023 (provsmakas 6 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 38814.
Pris vid inköp: 45,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Fjällskapsresan från Svartbergets Fjällbryggeri smakar syrligt tropiskt. På ett bra sätt.

Då var det dags att testa en öl från Svartbergets Fjällbryggeri. Den heter Fjällskapsresan och för tankarna till de gamla filmklassikerna Sällskapsresan med både sitt namn och burkdesign. Det är filmer som jag uppskattar. Men uppskattar jag Fjällskapsresan lika mycket? Jo men det får jag väl ändå säga att jag gör. Läs vidare vetja.

Utseende

Fjällskapsresan har en oklar gul färg med en skumkrona som snabbt tunnas ut och blir obefintlig. I solljuset ser jag små partiklar. Tänker det är jästfällning.

Doft

Syrlig tropisk doft av fruktjuice. Men det är även nyanser av ananas, mango, passionsfrukt,  persika och fruktkaka. Det finns även en ton av laktos.

Smak

Syrlig tropisk smak av ananas, mango, passionsfrukt och persika. Den smakar som en slags fruktjuice. Men kan även uppleva smak av sura nappar. Sen känner jag även en slags ton av sockerkaka. Sen finns också den där laktoskaraktären. Det är en liten beska med eftersmak av de tropiska frukter som redan angivits. Ölet ger även en muntorrhet. Det är även en rätt så hög viskositet.

Betyg

Fjällskapsresan från Svartbergets Fjällbryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Men köper jag den igen? Jo men det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *