×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Firestone Walker Velvet Merkin har komplexa smaker

Firestone Walker Velvet Merkin har komplexa smaker av bland annat ekfatslagring, kaffe, choklad och torkad frukt.

Om ölen

Producent: Firestone Walker Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Oatmeal stout.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: December 2019 (provsmakas 25 juli 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11863.
Pris vid inköp: 129 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Firestone Walker Velvet Merkin har komplexa smaker av bland annat ekfatslagring, kaffe, choklad och torkad frukt.

Är det något jag har en förkärlek till, så är det öl med komplexa smaker. Smakar det dessutom bra, då är jag nöjd och glad. Firestone Walker Velvet Merkin lever upp till mina önskemål om att ibland få dricka den där komplexa ölen. I denna recension dricker jag årgång 2017, så den har fått stå till sig ett tag.

Utseende

Svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad ekfatslagrad doft av kaffe, choklad, torkad frukt, nötter och havre. Det finns en alkoholton i doften men på det stora hela så doftar det trevligt.

Smak

Rostad ekfatslagrad fyllig smak av kaffe, choklad, torkad frukt, nötter och havre med markerad beska och rostad söt eftersmak av choklad och russin. Det är en balanserad trevlig men samtidigt komplex smak.

Betyg

Firestone Walker Velvet Merkin är trevlig stout att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt sv choklad. Nog kan den passa att ha som ingrediens i en mustig gryta. Men då blir det en lyxig gryta. Nästa gång den kommer till försäljning, så ska jag köpa några flaskor.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *