×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Finkbräu Pils – Tysk pilsner från Lidl på 2,1%

Finkbräu Pils - Tysk pilsner från Lidl. Hur smakar denna lättöl?

Om ölen

Producent: Oettinger Brauerei / Lidl.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 2,1%.
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 31 december 2017).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Finkbräu Pils – Tysk pilsner från Lidl på 2,1%. Hur smakar denna lättöl?

Den 16 juli 2017 publicerade jag min första ölrecension. Idag på nyårsafton 2017 publicerar jag ölrecension nr. 100 som du just nu läser! Hurra! Detta firar jag med att testa lättölen Finkbräu Pils från Lidl. En lättöl? Det har du inte testat tidigare? Under 2018 kommer jag även testa lättöl, mellanöl och alkoholfria öler. Det är ju inte alltid man hinner sticka iväg till bolaget, eller där du kanske ska vara chaufför. Jag är övertygad om att man kan hitta mycket goda öler av lägre alkoholhalt även i en dagligvaruaffär nära dig. Jag inleder denna resa med Finkbräu Pils och vad jag tycker om den ska du få läsa om nu.

Utseende

Gyllengul klar färg med gräddvit skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd, kryddor och koriander. Balanserad enkel doft.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor och en hint av honung med behaglig beska. Det finns en balans i smaken, men den är tyvärr lite väl tunn och blaskig i sin smak.

Betyg

Finkbräu Pils är en okej öl som passar bäst till husmanskost och det är till måltiden du ska dricka den enligt mig. Den har på det stora hela en balanserad doft och smak, även om den samtidigt är lite väl tunn och blaskig. Något totalt bottennapp är det inte tal om här. Som sällskapsdryck väljer jag något annat.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *