×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Filou från Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

Filou från Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck är trevlig öl.

Om ölen

Producent: Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk ljus ale.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2023 (provsmakas 1 januari 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1590.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Filou från Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck är trevlig öl.

När jag skriver denna recensionen,. så är Filou den första ölen jag testar från det belgiska bryggeriet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Här bjuds man på typisk belgiska dofter och smaker.

Utseende

Filou har klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst maltig doft av honung, ljust bröd, vetebröd, kryddor, lösgodis och en fruktig ton. Det är en trevlig och balanserad doft.

Smak

Jäst maltig smak av honung, ljust bröd, vetebröd, kryddor, lösgodis och en fruktig ton. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Alltså det är en trevlig och balanserad smak. Men tonen av alkohol är dock tydlig och återfinns längt bak i smakbilden.

Betyg

Filou från Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck är en rätt så trevlig öl ändå . Denna dricker du som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv eller fläsk. Men jag hade önskat en lite mindre ton av alkoholhettan i smakbilden. Annars är den trevlig.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. Daniel skriver:

   Alltså jag älskar din blogg och läser den regelbundet. Håller med om alkoholtonerna men utöver det gillar jag ölen! 🙂

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Tack för de fina orden! Värmer oerhört och det är kommentarer likt dina som får mig att vilja fortsätta! Jag har ett gäng öl som är på G att publiceras. Den som väntar på något gott? 🙂

    Antar Filou är en öl du köper emellanåt? Det lär väl jag också göra då och då. Den har ju typiskt belgiska smaker. Det är ju aldrig fel. 🙂

  2. Victor skriver:

   Tjena! Riktigt snygga bilder du har på din blogg. Diggar dina ölrecensioner. Denna ölen är intressant och lite stickig. Ska jag vara ärlig föredrar jag nog en belgare vid namn La Trappe Tripel, 8%. Har du inte testat den så gör gärna det.
   Du får gärna gå in och kika på min nystartade blogg om hantverksbira. https://vicke76.wixsite.com/hantverksbira/blog

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej! Johan i från framtiden som skriver. Tyvärr hade ditt inlägg hamnat i skräpposten av någon outgrundlig anledning. Men så roligt att du gillar min blogg. Det värmer att höra! Vad gäller La Trappe Tripel så ligger den på min bucketlist att prova nån gång. Det finns så mycket öl att prova och så lite tid. Vad ska man prioritera? Skål! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *