×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falcons Julmumma är flytande pepparkaka

Falcons Julmumma är flytande pepparkaka med tydlig smak av kardemumma.

Om ölen

Producent: Falcon Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk kryddig lager.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 21 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11355.
Pris: 18,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

Falcons Julmumma är flytande pepparkaka med tydlig smak av kardemumma.

Om du av förmodan har missat det så har Jag tidigare haft ett stort julölstest på min ölblogg och som du kan läsa mer om här. En av mina läsare tyckte det var synd att jag inte tog med Falcons Julmumma i mitt stora julölstest 2017. Jag fick samtidigt förfrågan om jag kunde testa den. Jag hade egentligen inga planer på att recensera mer julöler för detta året. Men då jag fick din förfrågan så gör jag ett undantag!

Första frågan jag ställer till dig är om du tycker om pepparkaka? Min andra fråga är om du älskar kardemumma? Om du har svarat ja på båda, så kan Falcons Julmumma vara något för dig. Vad tycker jag själv? Ja det ska du få läsa om nu!

Utseende

Mörkröd färg med beige skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av kardemumma, russin, ingefära, pomerans och kanel. Som att dofta på en pepparkaka.

Smak

Tydlig smak av kardemumma med inslag av russin, ingefära, pomerans och kanel. Som att dricka en pepparkaka med balanserad beska och sötma.

Betyg

Falcons Julmumma har först och främst en tydlig doft och smak av kardemumma. Gillar du inte kardemumma så är inte detta en öl för dig. Annars är det som att Falcon förvandlat pepparkakor till en flytande form. Den smakar som den doftar. Jag tycker om pepparkakor och kardemumma, men just kardemumman tar lite väl överhand för min smak. Det är nästan så det blir en kardemummaöl. Detta är absolut inget dåligt öl, men heller inget som jag köper igen. Men jag kan tänka mig att det finns många som uppskattar den. Enligt mig är detta en öl du dricker till julgodiset, eller som måltidsdryck till julmaten.

3,5/5

2 kommentarer

  1. Martin skriver:

   Det här är ju en gammal recension, men jag läser just denna pepparkaksreferens ofta och måste fråga.
   Kopplingen till pepparkaka är jättekonstig. Kardemumma är den dominerande doften och smaken i Falcons Julmumma. Pepparkakor har ju ingenting med kardemumma att göra!
   Eller hur ser kopplingen ut för dig?

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej.
    Nu var det ju ett bra tag sedan jag drack den ölen. Men jag hade tydligen fått pepparkanskänslan av den. Bara för att en specifik krydda finns som kanske inte är en del av exempelvis en pepparkaka, så utesluter ju inte det att man ändå kan få känslan av i detta fallet pepparkaka. Men bara för det ska jag köpa om den. Se vad jag upplever idag. Återkommer! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *