×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Falcon Julöl eller Falcon Julbrygd – Vad är det som gäller egentligen?

Falcon Julöl eller Falcon Julbrygd - Vad är det som gäller egentligen?

Om ölen

Producent: Carlsbergs Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Mörk lager.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 9 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11329.
Pris: 12,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Falcon Julöl eller Falcon Julbrygd – Vad är det som gäller egentligen?

På Falcons hemsida står det att ölet heter Falcon Julöl. Systembolaget skriver densamma. På flaskan däremot står det Falcon Julbrygd. Vilket namn är det som gäller egentligen? Jag tror det är bäst att sluta hänga upp sig på petitesser och istället berätta vad jag tycker om ölen.

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med brun beige skumkrona som snabbt minskar till en liten ring runt glaskanten. Små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den Julig ut? Ja kanske lite ändå, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Bränd lite söt doft av bröd, kryddor, honung, torkad frukt och russin. Det finns dock en liten sur doft som ger sig tillkänna och den är inte jättetrevlig.

Smak

Bränd smak av bröd, kaffe, mörk choklad och med tydlig beska. Smaken är bättre än doften även om smaken är intetsägande och den gör mig inte speciellt exalterad.

Betyg

Falcon Julöl är ingen favorit hos mig. Doften är inte jättetrevlig och smaken är intetsägande och inget som gör mig speciellt exalterad. Vill jag njuta av en öl utan något att äta till, då väljer jag inte denna öl. Jag väljer den inte heller till julmaten, ostbrickan eller nötterna, även om jag tror den gör sig något bättre där. Har vi kommit fram till om den heter Julöl eller Julbrygd? Jag tycker vi döper den till ”Köp en annan öl”.

2/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *