×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Eskilstuna Noël från Eskilstuna ölkultur

Eskilstuna Noël från Eskilstuna ölkultur är trevlig julöl av belgisk stil.

Om ölen

Producent: Eskilstuna Ölkultur.
Land:
Sverige.
Ölstil: Belgisk mörk ale.
Styrka: 9%.
Flaskans bäst före: Augusti 2024 (provsmakas 1 december 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 36830.
Pris: 37,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Eskilstuna Noël från Eskilstuna ölkultur är trevlig julöl av belgisk stil.

När jag skriver denna recensionen, är Eskilstuna Noël den andra ölen jag testar från bryggeriet Eskilstuna Ölkultur. Eftersom jag hade en positiv upplevelse med bryggeriets oktoberfestöl, så blev jag nyfiken på hur deras julöl skulle smaka.

Utseende

Eskilstuna Noël har en oklar mörkt röd färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad doft av kanel, pepparkaka, pomerans, kryddor och ton av torkad frukt. Alltså jag tycker det är en glöggkänsla över doften på något vis. Men på det stora hela så doftar det trevligt.

Smak

Maltig rostad smak av kanel, pepparkaka, pomerans, kryddor, torkad frukt, karamell och ton av alkohol. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Vad gäller alkoholhettan, så är den märkbar i eftersmaken.

Betyg

Eskilstuna Noël är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till maten passar julbordet och hårdostar. Men köper jag den igen? Jomen det kan jag tänka mig att göra. Eftersom den är god. Men jag hade kanske önskat en gnutta lägre alkoholton i smakbilden.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *