×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Eriksberg Vintersaga har doft och smak av julen

Eriksberg Vintersaga har doft och smak av julen. Är det också en välsmakande öl?

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dunkel.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: April 2019 (provsmakas 22 december 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 12044.
Pris vid inköp: 12,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Eriksberg Vintersaga har doft och smak av julen. Är det också en välsmakande öl?

Jag har tidigare recenserat Eriksbrg här på ölbloggen och det är väl egentligen bara Eriksberg 5,3 som jag kan tänka mig att köpa. Hur är det egentligen med Eriksberg Vintersaga? Är det en julöl som jag kan tänka mig att köpa igen?

Utseende

Mörk oklar rödbrun färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad doft av kavring, kryddor, kaffe, choklad, nötter och kanel. Det är på det stora hela en trevlig och julig doft.

Smak

Rostad maltig smak av kavring, kryddor, kaffe, choklad, nötter och kanel med markerad beska och lite bitter eftersmak. Det är inget större fel på smaken, man jag tycker den är lite obalanserad. Det blir lite rörigt med smakerna i munnen.

Betyg

Eriksberg Vintersaga passar att dricka som sällskapsdryck eller till julmaten. Jag tror det är en öl som kan uppskattas av många. Själv tycker jag det är en helt ok öl, om än något lite obalanserad. Köper jag den igen? Troligtvis inte.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. H-G Persson skriver:

   Håller med till stor del. Köpte 2 st. Den första hade en lite konstig bismak vilket inte föll mig på läppen. Den andra var väl ok. Inget jag köper igen. Slände tyvärr första flaskan men det gfår i alla fall inte att se något batchnr.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej.
    Denna recension publicerades i december 2018. Det är inte ovanligt att öl kan ändra sig i sin smak mellan olika år eller för den del batcher som du säger. Kanske det är samma här. Jag har inte köpt igen för att prova, men med tanke på det du skriver, så tyder det inte på att jag ska göra det heller.
    Kul att du tittade förbi!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *