×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Eriksberg Karaktär är okej öl som saknar lite kropp

Eriksberg Karaktär är okej öl som saknar lite kropp.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige.
Land:
Sverige.
Ölstil: Märzen.
Styrka: 6,8%.
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 21 juni 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 89937.
Pris vid inköp: 14,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Eriksberg Karaktär är okej öl som saknar lite kropp.

Jag har tidigare skrivit om Eriksberg 5,3% lageröl. Det tycker jag är en trevlig öl och som jag tror kan uppskattas av många. Den skulle exempelvis passa bra att servera till större bjudningar. Eriksberg Karaktär är av stilen märzen och frågan är om den är lika trevlig?

Utseende

Något oklar bärnstensfärg med gräddvit skumkrona. Mycket små bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Maltig brödig doft med inslag av kryddor och karamell. Det är lite godis över doften. Upplever att det även finns en svag citruston. Trevlig doft. Anar jag en uns doft av alkohol?

Smak

Frisk maltig smak av bröd och kryddor samt smak av citrus och karamell. Det är en markerad beska som håller sig kvar en bra stund i munnen. På det stora hela är det en trevlig smak, men det saknas lite kropp. Den blir lite tråkig i längden.

Betyg

Eriksberg Karaktär passar att dricka som sällskapsdryck eller till hamburgare och annan kraftig mat. Får jag den i handen som dricker jag upp den, men det är ingen öl som jag köper igen. Jag köper då hellre Eriksberg 5,3%.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *