×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Engelszell Gregorius Trappistenbier är komplex trappistöl

Engelszell Gregorius Trappistenbier är komplex trappistöl med många doft- och smaknyanser.

Om ölen

Producent: Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei.
Land:
Österrike.
Ölstil: Abt/Quadrupel.
Styrka: 10,5%.
Flaskans bäst före: Mars 2023 (provsmakas 5 maj 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11216.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Goda lagringsmöjligheter.

Engelszell Gregorius Trappistenbier är komplex trappistöl med många doft- och smaknyanser.

Engelszell Gregorius Trappistenbier är en komplex trappistöl av stilen Abt/Quadrupel med många olika doft- och smaknyanser. Det är en väldigt intressant öl, men det är samtidigt inte en öl som passar alla. Är det en öl som faller mig i smaken? Allt som är komplext och extremt i sin doft och smak brukar falla mig på läppen.

Utseende

Oklar rödbrun på gränsen till svart färg med brun skumkrona som har toner av lite grön färg. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Jäst doft av torkad frukt, karamell, honung, örter och lösgodistoner av typen vingummin. Kan identifiera någon slags koncentrerad saftton. Man får även lite känsla av jordkällare. Komplex trevlig doft.

Smak

Kraftfull rostad bitter smak av torkad frukt, örter, nötter med markerad efterbeska. Den har lite hostmedicin i sin karaktär. Man känner en alkoholbränna, men det är samtidigt inget som stör. Komplex fantastisk smak.

Betyg

Engelszell Gregorius Trappistenbier är fantastiskt god och komplex öl att dricka som sällskapsdryck, eller att dricka till ostbrickan. Att ha den som lyxig ingrediens i en gryta kan nog passa bra. Detta är inte en öl för alla, men gillar du komplexa öler med mycket smaknyanser så hittar du rätt här. Denna öl gynnas av lagring och här skulle jag tro att bland annat bitterheten kan tonas ner en del.

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *