×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ek-Porter från Gotlands Bryggeri

Ek-Porter från Gotlands Bryggeri är trevlig imperial porter. En öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostar och charkuterier.
Ek-Porter är ett varuprov. Gotlands Bryggeri AB har låtit mig få testa ölen, men har inte sponsrat denna recension på något vis. Åsikterna är helt och hållet mina egna. Jag är märkesneutral. På frågor & svar hittar du mer information.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial porter.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2027 (provsmakas 1 oktober 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 38196.
Pris vid inköp: 49 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Ek-Porter från Gotlands Bryggeri är trevlig imperial porter.

Då var det dags att testa öl från Gotlands Bryggeri igen. Du hittar för övrigt alla mina tidigare recensioner här. Men här ska du få läsa om vad jag tycker om bryggeriets Ek-Porter. Så vad tycker jag då om den egentligen? Alltså som rubriken redan antyder så är detta en trevlig öl.

Utseende

Ek-Porter har en mörkt röd på gränsen till svart färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad fatlagrad maltig doft av torkad frukt, kavring, choklad, kaffe, soja, vanilj, nötter och en svag ton av alkohol.

Smak

Rostad fatlagrad maltig smak av torkad frukt, kavring, choklad, kaffe, vanilj, nötter och en ton av alkohol. Tonen av alkohol döljs väl i smakbilden. Det finns en återhållsam beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. 

Betyg

Ek-Porter från Gotlands Bryggeri är trevlig imperial porter att dricka som sällskapsdryck, eller till charkuterier, ostar eller efterrätter av choklad. Det finns en komplexitet och tyngd, men inte som imperial porter/stouts kan vara. Det är oavsett en trevlig öl. Men köper jag den igen? Jodå det kan jag tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra som ni säkert redan förstått. När jag tänker efter så kan de nog passa bra som ingrediens i en mustig gryta.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *