×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Egger Original är en tråkig och intetsägande öl

Egger Original är en tråkig och intetsägande öl som lämpar sig bäst att dricka i hemlandet.

Om ölen

Producent: Egger Getränke GmbH & Co. OG.
Land:
Österrike.
Ölstil: Dortmunder/Helles.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Mars 2021 (provsmakas 10 juli 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1360.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Egger Original är en tråkig och intetsägande öl som lämpar sig bäst att dricka i hemlandet.

Egger Original är ingen öl som imponerar något stort på mig. Det är inte den sämsta ölen jag druckit, men är samtidigt inte heller fantastisk. Den är lättsam och frågan är om den inte lämpar sig bäst som måltidsdryck?

Utseende

Klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, kryddor och svag ton av citrus. Det är lite sur disktrasa över doften och det är på det stora hela en enkel doft.

Smak

Maltig smak av ljust bröd och kryddor med en liten sötma. Beskan är markerad med eftersmak av ljust bröd. Precis som med doften, så är det en enkel smak. Den är lättdrucken och enkel.

Betyg

Egger original är en okej öl att dricka som sällskapsdryck. Sedan passar den till mat som husmanskost, wienerschnitzel, pizza och plockmat. Köper jag den igen är ju alltid den återkommande frågan. Eftersom den inte erbjuder något unik och spännande, så lär det inte ske. Men det är ju ingen katastroföl vi pratar om heller. Det är alltså bara en tråkig och intetsägande öl som säker funkar bättre att dricka i sitt hemland, på någon österrikisk lokal pub.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *