×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dupont Avec les Bons Voeux – Belgiskt mästerverk

Dupont Avec les Bons Voeux - Belgiskt mästerverk.

Om ölen

Producent: Brasserie Dupont
Land:
Belgien
Ölstil: Saison
Styrka: 9,5%
Serveringstemperatur: 12°C
Lagringsmöjlighet: Mycket goda lagringsmöjligheter. Lagra flaskan ståendes i ett mörkt och svalt rum.

Dupont Avec les Bons Voeux – Belgiskt mästerverk på flaska.

Avec les Bons Voeux är en komplex öl med trevliga dofter och smaker. Ölet ger mig faktiskt en doft- och smakmässig lycka. Helt enkelt ett öl man kan finna mycket doft och smaknyanser. Det är en trevlig öl som jag gärna delar med en god vän, som kan förstå och uppskatta dess fantastiska doft och smak. Eftersom jag dricker en storflaska, så kan det bli lite mycket att dricka den själv. Detta är troligtvis inte ett öl för nybörjaren. Enligt producenten så passar ölet att dricka till paté eller till en rätt som heter anguilles à l’escavèche. Vad det sistnämnda är för rätt, får jag forska vidare om vid ett senare tillfälle.

Utseende

Gulorange oklar färg med gräddfärgad skumkrona. Tydlig syn av jäst som ligger som små partiklar i hela ölet och gör det extra grumligt. Ölet upplevs ha en högre viskositet när man vickar på glaset. Med tiden man dricker ölet samlas mer jäst i botten av glaset.

Doft

Brödig och jästig doft av lada, hö, vete, honung med inslag av kryddor och örter. Det finns en pepprig doft. Ölet doftar lite nyklippt gräsmatta.

Smak

Det finns en liten besk och jäst smak av omogen frukt av äpple och päron. Lång eftersmak som ger en viss munntorrhet. Upplevelsen är att ölet har en lite större viskositet när man dricker den. Den känns lite ”tjock” att dricka, men det är inte på något vis negativt.

Betyg

Kan inte bestämma mig för om det är en 4,5 eller 5 i betyg för detta mästerverk. Men när jag nu precis valde ordet mästerverk, så får det nog bli full pott trots allt!

5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *