×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Saffron från Dugges Bryggeri

Dugges Saffron från Dugges Bryggeri är komplex och smakfull imperial stout.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 12%.
Flaskans bäst före: Oktober 2023 (provsmakas 7 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 36886.
Pris vid inköp: 50 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dugges Saffron från Dugges Bryggeri är komplex och smakfull imperial stout.

Öl från Dugges Bryggeri brukar inte göra mig besviken. Du hittar alla mina tidigare recensioner här. Vad gäller Dugges Saffron så blir jag ännu en gång inte besviken. Nej detta är en riktigt trevlig och komplex öl tycker jag. Gillar du komplexa imperial stouts samt smaken av saffran, ja då ska du testa denna ölen tycker jag.

Utseende

Dugges Saffron har en mörkt rödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad doft av saffran, torkad frukt, choklad, mörkt bröd och ton av nötter. Men jag kan inte låta bli att även känna en doft av vanilj?

Smak

Rostad smak av saffran, choklad, torkad frukt, vanilj, mörkt bröd och ton av alkohol. Känner jag även en gnutta lakrits? Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns. Längre bak i eftersmaken så gör sig alkoholtonen påmind tillsammans med en lite bitter ton.

Betyg

Dugges Saffron är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den. Men den kan säkert funka som ingrediens till en lyxig mustig gryta. Det måste jag prova! Smaken är komplex, kraftfull men det finns också en fin balans. Men köper jag den igen? Jajamen det kan jag tänka mig att göra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *