×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Pear från Dugges Bryggeri har syrlig smak av päron

Dugges Pear från Dugges Bryggeri har syrlig smak av päron. Gillar du päron, så kan detta vara en öl för dig.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 5 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 34306.
Pris: 32 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dugges Pear från Dugges Bryggeri har syrlig smak av päron. Gillar du päron, så kan detta vara en öl för dig.

Dugges Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. Spana gärna in mina tidigare recensioner, efter att du läst klart denna. För nu ska vi fokusera oss på Dugges Pear. Som namnet antyder så ska den därmed ha smak av päron. Vilket den också har tillsammans med en syrlighet. Men för min del är jag inte lika exalterad över denna öl. Här tycker jag inte bryggeriet håller samma höga lägstanivå.

Utseende

Oklar gyllengul färg med smutsvit tunn skumkrona.

Doft

Syrlig jäst doft av päron, lösgodis, kärnor och fruktspad av päron. Det är en speciell och unik doft.

Smak

Syrlig jäst smak av päron, syrligt lösgodis, kärnor samt känsla av sorbeglass av päron. Beskan är markerad med syrlig eftersmak av päron. Men jag får även en godiskänsla i eftersmaken. Det är nästan som att dricka en syrlig päronsoda.

Betyg

Dugges Pear passar att dricka främst som sällskapsdryck. Jag har ingen aning om vad den skulle passa till för mat. På det stora hela så är det inget fel på smaken och den har varit rolig att ha testat med sin intressanta päronsmak. Men den är lite enformig i smaken kan jag tycka. Den blir även lite tråkig i längden för min smak. Men gillar du päron och syrlig öl, så ska du absolut prova den. Eftersom du kanske gillar den mer än mig.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *