×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Golden Ale

Dugges Golden Ale från Dugges Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller när man fixar med grillen.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Blond ale.
Styrka: 4,4%.
Bäst före: Januari 2025 (provsmakas 6 mars 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 1399.
Pris vid inköp: 20,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Dugges Golden Ale från Dugges Bryggeri

Då var det dags att testa en nyhet från Dugges när denna recensionen publiceras. Det är Dugges Golden Ale. Jag tycker att Dugges Bryggeri håller en hög lägstanivå och denna ölen är trevlig på sitt vis. Läs vidare vetja.

Utseende

Dugges Golden Ale har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Lite jäst ton av övermogen frukt, äpple, kryddighet och ton av citrus. 

Smak

Lite jäst smak av övermogen frukt, äpple, kryddighet och citrus. Beskan är balanserad och eftersmaken är av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Dugges Golden Ale är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller när man fixar med grillen. Till mat tänker jag att den passar till många olika maträtter som exempelvis fläsk, korv och kyckling. Men köper jag den igen? Ser jag den framför mig på hyllan så kan jag ta en burk.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *