×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Black Currant har syrlig smak av svarta vinbär

Dugges Black Currant har syrlig smak av svarta vinbär. Gillar du svarta vinbär, så kan detta vara en öl för dig.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Syrlig öl.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2022 (provsmakas 13 juni 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11535.
Pris vid inköp: 30 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dugges Black Currant har syrlig smak av svarta vinbär. Gillar du svarta vinbär, så kan detta vara en öl för dig.

Dugges Bryggeri tycker jag håller en hög lägstanivå. Spana gärna in mina tidigare recensioner, efter att du läst klart denna. För nu ska vi fokusera oss på Dugges Black Currant. Alltså gillar du syrlig smak av svarta vinbär, så kan detta vara en öl just för dig.

Utseende

Dugges Black Currant har en oklar mörkröd färg med obefintlig skumkrona. En ljus ring lägger sig runt ölets kant.

Doft

Syrlig doft av svarta vinbär. Men det är även lite koncentrerad saft över doften. Samtidigt tycker jag det även är lite doft av fruktkärnor som återfinns. På det stora hela så är det en rätt så endimensionell doft.

Smak

Syrlig smak av svarta vinbär. Precis som med doften så får jag en smakkänsla av koncentrerad saft och nyans av fruktkärnor. Alltså det är en enkelspårig och lite endimensionell smak. Men den smak som finns är också trevlig.

Betyg

Gillar du syrlig öl och smak av svarta vinbär, så kan Dugges Black Currant vara en öl för dig. Den når inte upp till de belgiska mästarna av syrlig öl enligt mig, men dålig är den absolut inte. En bit vällagrad parmesan ost till var faktiskt inte så dumt till. Systembolaget menar man ska känna smak av hallon och blodapelsin. Det är inga smaknoter som jag noterar. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Hade kanske önskat något mer i smakbilden än svarta vinbär.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *