×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dugges Banana Toffee Chocolate smakar skumbanan

Dugges Banana Toffee Chocolate smakar skumbanan. Men visst finns det även smak av choklad och toffee också.

Om ölen

Producent: Dugges Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 11,5%.
Flaskans bäst före: September 2020 (provsmakas 17 november 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1165903.
Pris vid inköp: 50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Dugges Banana Toffee Chocolate smakar skumbanan. Men visst finns det även smak av choklad och toffee också.

Öl från Dugges är ingen nyhet här på ölbloggen. De gör både egna öler och samarbeten med andra bryggerier. Vad gäller Dugges Banana Toffee Chocolate så tycker jag det är en intressant smakkombination. Kan det verkligen passa att kombinera banan, toffee och choklad?

Utseende

Svart färg med tunn liten brun skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Rostad doft av skumbanan, toffee, choklad, vanilj, kryddor, mörkt bröd och ton av kaffe. Det är en trevlig och komplex doft.

Smak

Maltig rostad lite bitter men söt kraftfull smak av skumbanan, toffee, choklad, kryddor, mörkt bröd och kaffe med markerad beska. Det är komplexa smaker och det finns även en ton av alkohol.

Betyg

Dugges Banana Toffee Chocolate är en speciell öl med sin dominanta smak av främst skumbanan. Jag kan tänka mig att detta är en öl som skapar delade meningar. Personligen tycker jag det är en komplex och intressant stout. Smaken är kraftfull men aningens spretig. Denna dricker du som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Nu hade jag inga skumbananer hemma, men det hade varit kul att få testa den kombinationen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *