×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Du Bocq Saison 1858 – Back to basics

Du Bocq Saison 1858 - Back to basics.

Om ölen

Producent: Brasserie Du Bocq
Land:
Belgien
Ölstil: Belgisk ale
Styrka: 6,4%
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C

Du Bocq Saison 1858 – Back to basics

Du Bocq Saison 1858 är en trevlig välsmakande öl som ska passa till maträtter av fisk, ljust kött eller att dricka precis som den är. Själv drack jag den utan något tilltugg och jag kan inte klaga på varken doft eller smak. Kort och gott en riktigt trevlig öl! Producenten beskriver den som en ofiltrerad ljus öl med en smak av vete och kraftig bitter smak. Det ska vara den enda saison som bryggs i området. Producenten menar även att balansen är nyckeln i denna öl. Jag kan bara instämma, då jag tycker det är en mycket välbalanserad öl både i doft och smak. De skriver även: Back to basics. Refreshing as hell, this beer takes us back in time.

Utseende

Stor gräddvit skumkrona som minskar gradvis i storlek. Ölet har en oklar ljus och gul färg, där jäst lägger sig på botten av glaset.

Doft

Söt, frisk och fruktig doft av citrus, banan, halm och lada. Det finns även en jäst och brödig doft med nyans av honung. Hittar även svag doft av tandkräm och munskölj.

Smak

Ölet har en frisk, fräsch och jästig smak av äpple, citrus, banan, vetesmak. Finns även en bitterhet som producenten pratar om. Smaken är mycket välbalanserad.

Betyg

Tar ölet tillbaka mig i tiden? Är ölet uppfriskande som helvete? Oavsett vad producenten säger, så tycker jag det är en trevlig väldoftande och välsmakande öl som jag gärna köper igen.

4/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *