×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Du Bocq Gauloise Christmas – Väldoftande och smakrik julöl

Du Bocq Gauloise Christmas - Väldoftande och smakrik julöl.

Om ölen

Producent: Brasserie du Bocq.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Mörk Ale.
Styrka: 8,1%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 2 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11462.
Pris: 24,70 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Du Bocq Gauloise Christmas – Väldoftande och smakrik julöl som passar till julmaten eller som sällskapsdryck.

Direkt efter att jag häller upp Du Bocq Gauloise Christmas i glaset, så känner jag en trevlig jäst doft som sprider sig i rummet. Då har jag inte ens börjat syna dess färg, skumkrona och bubblor. När jag googlar på Brasserie du Bocq, så lyckas jag inte hitta något läsvärt om producenten och inte heller om de har någon hemsida. Om jag djupdykt lite mer och använt Google Translate, så kanske jag kunnat hitta något intressant, men jag väljer att låta denna producent få vara okänd för mig. Vad som däremot inte kommer vara okänt är vad jag tycker om smaken och doften och det ska du få läsa om nu.

Utseende

Rödbrun på gränsen till svart färg med beige skumkrona. Medelstora bubblor när man vickar på glaset. Jag känner redan nu en trevlig doft som sprider sig. Ser den julig ut? Ja det tycker jag men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk doft av torkad frukt, russin, kaffe, choklad, en hint av lakrits, kanel samt en liten bränd ton. Trevlig inbjudande jäst doft som sprider sig i rummet. Den doftar jul och det doftar bra!

Smak

Trevlig fyllig smak av torkad frukt, russin och en hint av choklad och lakrits med behaglig beska. Det finns en fin sötma i smaken. Är det smaknyansen av farinsocker jag känner? Jag kan uppleva en liten hint av alkoholsmak, men det är inget som är något negativt. Det är en välbalanserad smak, även om jag tycker doften är aningens bättre.

Betyg

Du Bocq Gauloise Christmas är en mycket trevlig öl som faktiskt smakar jul. Den har en bättre doft än smak, även om smaken i sig är mycket välbalanserad och trevlig. Jag dricker den som sällskapsdryck och kan faktiskt jag tänka mig att även dricka den till julmaten! Detta var en mycket prisvärd och trevlig belgisk öl!

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *