×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dirty Black Winter från Odd Island Brewing

Dirty Black Winter från Odd Island Brewing är välsmakande öl. Denna dricker du främst som sällskapsdryck eller till ostbrickan.

Om ölen

Producent: Odd Island Brewing Co.
Land:
Sverige.
Ölstil: Black IPA.
Styrka: 6,4%.
Bäst före: Oktober 2024 (provsmakas 10 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 32499.
Pris: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dirty Black Winter från Odd Island Brewing är välsmakande öl.

Det är inte varje dag jag testar ölstilen black ipa. Frågan är om Odd Island Brewing lyckats bra med sin Dirty Black Winter? Alltså det får jag väl ändå säga att de har. Läs gärna mina tidigare recensioner från bryggeriet som du hittar här.

Utseende

Dirty Black Winter har en mörkt röd på gränsen till svart färg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Humlearomatisk fruktig doft med tropisk frukt. Men det finns även en ton av mörkt bröd, kaffe, choklad, samt en kryddighet.

Smak

Humlearomatisk fruktig smak av mörkt bröd, kaffe choklad, tropisk frukt samt en kryddighet. Beskan är markerad med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Dirty Black Winter från Odd Island Brewing är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Alltså det är faktiskt så jag väljer att dricka den främst. Men jag testar med ett par bitar hårdost där en av ostarna var lite mer krämig och kombinationen är mycket trevlig. Så ja denna ölen ska passa även till ostbrickan tänker jag. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Eftersom Odd Siland lyckats bra med sin version av black IPA.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *