×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

DIPA Hafstens Udde från Uddevalla Bryggeri

DIPA Hafstens Udde från Uddevalla Bryggeri dricker jag inte upp.

Om ölen

Producent: Uddevalla Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dubbel IPA.
Styrka: 8,0%.
Flaskans bäst före: November 2020 (provsmakas 29 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 33336.
Pris: 44 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

DIPA Hafstens Udde från Uddevalla Bryggeri dricker jag inte upp.

Jahapp då var det dags att testa en öl från Uddevalla Bryggeri. Ni som läst min tidigare recension av DIPA Stora Hasselön, vet att den fick lägsta möjliga betyg. DIPA Hafstens Udde är inte lika dålig, men trots det så vill jag inte dricka upp den. Dyr är den också.

Utseende

Oklar bärnstensfärg med smutsig gulbrun skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk instängd doft av spadet av fruktcocktail på burk. Jag hade förväntat mig en bomb av tropiska toner, men jag tycker det uteblir helt.

Smak

Humlearomatisk mycket besk smak av tropisk frukt som snabbt försvinner där beskan tränger på. Tyvärr tar beskan överhand och det är bara obalans i smaken. Smaken gör mig inte glad.

Betyg

DIPA Hafstens Udde är en besk öl jag inte vill dricka igen. Eftersom den inte smakade bra. Köper jag den igen? Jag vill inte köpa den igen. Jag dricker inte ens upp den. Dubbelipa? En dålig IPA som blev dubbelt så dålig. Dyr är den också med tanke på vad som erbjuds i flaskan.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Fjodor skriver:

   Idiot. Stora Hasselön är den bästa IPAn någonsin!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej. Vad kul att du gillar den. Då blir bryggeriet glada när de får sälja denna ölen, eftersom jag antar att du då köper den återkommande. Sen är ju smaker och hur man upplever dessa så individuellt. Du tycker denna ölen är fantastisk och jag tycker annorlunda. Min recension är inte ett facit, bara min personliga upplevelse. Precis som du har din. Sen att du kallar folk för idiot på din redlösa fylla är ju bara tragiskt. Jag för gärna en mer anständigt diskussion när du nyktrat till.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *