×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Delirium Tremens från Brouwerij Huyghe

Delirium Tremens från Brouwerij Huyghe är välsmakande öl. Drick den som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv, kyckling eller lax.

Om ölen

Producent: Brouwerij Huyghe.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk ljus ale.
Styrka: 8,5%.
Bäst före: Februari 2025 (provsmakas 7 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 51561.
Pris vid inköp: 99,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Den lär hålla ett tag i din ölkällare.

Delirium Tremens från Brouwerij Huyghe är välsmakande öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från belgiska Brouwerij Huyghe, så hittar du recensionerna här. Men först tycker jag att du ska läsa vad jag tycker om Delirium Tremens. Detta är bryggeriets storsäljare fick jag berättat och jag kan förstå varför. Detta är en välsmakande öl och som du redan läst i den inledande rubriken.

Utseende

Delirium Tremens har en oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av ljust bröd, kryddor, fruktigt med ton av äpple, banan och en gräsighet. Det doftar väldigt trevligt.

Smak

Jäst smak av ljust bröd, kryddor, frukt av äpple, banan och en smak av tuggummi. Det finns en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Tonen av alkohol gör sig påmind, men döljs samtidigt väl. Det är även en slags godiskaraktär i eftersmaken. det finns också en sötma i eftersmaken som är trevlig. 

Betyg

Delirium Tremens från Brouwerij Huyghe är mycket trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av fläsk, korv, kyckling och jag tänker även lax. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Eftersom det smakar bra.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *