×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Delirium Red från Brouwerij Huyghe

Delirium Red från Brouwerij Huyghe är packad med körsbär.

Om ölen

Producent: Brouwerij Huyghe.
Land:
Belgien.
Ölstil: Fruktöl.
Styrka: 8%.
Bäst före: Februari 2025 (provsmakas 18 april 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 51569.
Pris vid inköp: 42,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Jag tänker den kan lagras ett tag.

Delirium Red från Brouwerij Huyghe är packad med körsbär.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från belgiska Brouwerij Huyghe, så hittar du recensionerna här. Men först tycker jag att du ska läsa vad jag tycker om Delirium Red. Alltså gillar du fruktiga öler som är packade med körsbär, då är detta en öl du ska spana in.

Utseende

Delirium Red har en oklar mörkt röd färg med ljusrosa skumkrona.

Doft

Jäst doft av körsbär, mandelmassa och fruktgodis. 

Smak

Jäst smak av körsbär, mandelmassa, en kärnighet, fruktgodis, socker och en hint av alkoholhetta. Det finns trevlig beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Man får en sockrig munkänsla.

Betyg

Delirium Red från Brouwerij Huyghe är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag efterrätter av exempelvis cheesecake kan passa. Eller efterrätter innehållandes vit choklad. Alltså denna ölen borde vara god att använda som smaksättningen i en passande sås till desserten? Eller som en del i saftsåsen till julens ris à la malta? Ja den kan säkert vara en del av fyllningen i en tårta också. Det får nog bli att laborera med detta. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut göra. Eftersom det smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *