×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Delirium Noël Christmas från Brouwerij Huyghe

Delirium Noël Christmas från Brouwerij Huyghe doftar och smakar bra.

Om ölen

Producent: Brouwerij Huyghe.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk mörk ale.
Styrka: 10%.
Bäst före: Oktober 2025 (provsmakas 26 december 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 11655.
Pris vid inköp: 69,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Delirium Noël Christmas från Brouwerij Huyghe doftar och smakar bra.

Jag har en förkärlek till belgisk öl och Delirium Noël Christmas från Brouwerij Huyghe gör mig inte besviken alls. Alltså min förkärlek består och här nås man av en komplex men samtidigt balanserad doft och smak. Det får bli att testa fler öl från bryggeriet och när jag gjort det, så hittar du recensionerna här.

Utseende

Delirium Noël Christmas har en mörkt röd färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Jäst ton av torkad frukt, kryddor, likörgodis, fruktkaka, sirap, alkoholton, knäck, mörkt lösgodis, anis och chokladton. 

Smak

Jäst smak av torkad frukt, kryddor, likörgodis, sirap, alkoholton, anis, choklad, knäck och nötter. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså det är en komplex men samtidigt balanserad smak. I eftersmaken känns en alkoholhetta. Men ölet bidrar även med en muntorrhet.

Betyg

Delirium Noël Christmas från Brouwerij Huyghe är mycket god öl. Denna kan du dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Alltså det är väl så jag vill dricka den. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det! Eftersom det smakar finfint.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *