×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Delirium Nocturnum från Brouwerij Huyghe

Delirium Nocturnum från Brouwerij Huyghe är komplex och smakfull öl. Ölen att dricka som sällskapsdryck, till charkuterier eller ostbrickan.

Om ölen

Producent: Brouwerij Huyghe.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk mörk ale.
Styrka: 8,5%.
Bäst före: Januari 2026 (provsmakas 3 maj 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 51563.
Pris vid inköp: 42,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Jag tänker den kan lagras ett tag.

Delirium Nocturnum från Brouwerij Huyghe är komplex och smakfull öl.

Du har väl inte missat mina tidigare recensioner från belgiska Brouwerij Huyghe? För i så fall hittar du recensionerna här. Men först tycker jag att du ska läsa vad jag tycker om bryggeriets Delirium Nocturnum, som är av ölstilen belgisk mörk ale. I min mening är detta en mycket trevlig öl. Komplex och smakfull.

Utseende

Delirium Nocturnum har en mörkt rödbrun färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Jäst fermenterad doft av torkad frukt, kryddor, karaktär av mörkt godis, soja och lakrits. Upplever även en alkoholton.

Smak

Jäst fermenterad smak av torkad frukt, kryddor, mörkt godis, karamell, nötter, farinsocker, soja och lakritston. Det finns en återhållsam beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men upplever även en alkoholhetta i smakbilden och som även återfinns en smula längre bak i eftersmaken. Ölet ger en torr och nästan som en lite sockrig munkänsla.

Betyg

Delirium Nocturnum från Brouwerij Huyghe är komplex och smakfull öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan och charkuterier. Alltså provar båda kombinationerna och tycker det passade bra. Men jag tänker man även kan använda denna öl som ingrediens i en mustig gryta. Det måste jag prova.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *