×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Delirium Black Bourbon

Delirium Black Bourbon från Brouwerij Huyghe är god, komplex och tung öl att dricka själv. Denna delar du gärna med en god vän.

Om ölen

Producent: Brouwerij Huyghe.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk mörk stark ale.
Styrka: 8%.
Bäst före: Oktober 2024 (provsmakas 18 februari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 13120.
Pris vid inköp: 289 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 16°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Delirium Black Bourbon från Brouwerij Huyghe är god, komplex och tung öl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från belgiska Brouwerij Huyghe, så hittar du recensionerna här. Men först tycker jag att du ska läsa vad jag tycker om Delirium Black Bourbon. Denna ölen har lagrats på fat. Alltså här har vi komplexa och tunga smakar. Men på ett bra sätt!

Utseende

Jäst fatlagrad doft av torkad frukt, romrussin, kryddighet, vanilj, choklad och ton av lakrits. Men det är också en likörkaraktär upplever jag.

Doft

Jäst fatlagrad doft av torkad frukt, romrussin, kryddighet, vanilj, choklad samt ton av lakrits. Men upplever också att det finns en slags likörkaraktär i doftbilden.

Smak

Jäst fatlagrad smak av torkad frukt, romrussin, kryddighet, vanilj, choklad, lakrits och en sockrig karaktär. Beskan är återhållsam med jäst eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag upplever även en slags godiskaraktär i eftersmaken. Det finns också en alkoholton, men den följs riktig väl.

Betyg

Delirium Black Bourbon från Brouwerij Huyghe är god, komplex och tung öl att dricka själv. Denna delar du gärna med en god vän som sällskapsdryck tänker jag. Testade med en bit ost och kombon var mycket fin. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra. Eftersom den smakar bra.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *