×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

De Våras För Lime – En Suröl från Örebro Brygghus

De Våras För Lime - En Suröl från Örebro Brygghus som smakar... lime!

Om ölen

Producent: Örebro Brygghus.
Land:
Sverige.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Juni 2021 (provsmakas 2 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 10738.
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras enligt mig.

De Våras För Lime – En Suröl från Örebro Brygghus som smakar… lime!

Öl från Örebro Brygghus är ingen nyhet på Ölbloggen. Läs gärna mina tidigare recensioner, efter att du läst klart denna. Bryggeriet har på det stora hela levererat trevliga öler. Men hur är det egentligen med De Våras För Lime – En Suröl från Örebro Brygghus? Alltså det är en intressant öl, eftersom den har en syrlig smak av lime.

Utseende

Oklar grön färg med lätt ljusgrön tjock skumkrona. Det är en annorlunda intressant färg. Men det ligger även lite jästfällning i botten av glaset.

Doft

Frisk doft av lime, limeskal, syrligt godis och grönt äppleskal. Det är lite som att dofta på ett tvättmedel, men det ska inte ses som något negativt. På det stora hela så är det en intressant doft.

Smak

Syrlig smak av lime, limeskal syrligt godis av sura nappar och syrligt omoget äpple och citron. Beskan är markerad med eftersmak av syrlig lime och äpple. Men smakar det även lite piggelin? Jag får den känslan? Jag dricker den inledningsvis ganska så kall och man får en liten känsla av sorbet över smaken när den är kall.

Betyg

De Våras För Lime – En Suröl från Örebro Brygghus är en intressant öl att dricka som aperitif eller sällskapsdryck. Men jag kan tro den även kan passa till skaldjur faktiskt. Men jag tror denna ölen är en vattendelare. Med det sagt så tror jag den kan uppskattas av många men också ogillas av andra. Men köper jag den igen? Det lär nog inte ske faktiskt, men den är samtidigt inte dålig heller. Eftersom jag dricker upp den utan problem. Gillar du syrlig öl och lime så ska du verkligen testa denna tycker jag.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *