×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

De Ranke Simplex – Belgisk ale med pilsnerkaraktär

De Ranke Simplex - Belgisk ale.

Om ölen

Producent: Brouwerij De Ranke
Land:
 Belgien
Ölstil: Belgisk ljus ale
Styrka: 4,5%
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Nej.

De Ranke Simplex – Belgisk ale med en karaktär som skulle kunna vara en pilsner.

De Ranke Simplex – Belgisk ale med inspiration från pilsner. På flaskans etikett står det att läsa This is not a pils. Texten refererar till en målning av Renée Magritte, där en pipa avbildats med en tillhörande text att det inte är någon pipa. Vad Renée menade var att målningen är en bild av en pipa och därmed inte en riktig pipa. Simplex är ingen pilsner, även om inspirationen kommer från pilsner. De Ranke Simplex dricker du som den är, eller till maträtter med fågel eller fläsk.

Utseende

En oklar gul färg med en lätt skumkrona.

Doft

Söt, brödig och fruktig doft med inslag av aprikos och honung.

Smak

Lätt bitter och örtig smak med aprikos, äpple och jäst. Uppfriskande smaker som för tankarna till IPA. Alkoholhalten ger en lite tunnare smak, vilket medför att ölet saknar lite kropp och fyllighet.

Betyg

De Ranke Simplex är på många sätt en intressant belgisk ale, som tyvärr inte ger mersmak. Till vissa maträtter kan den säkert passa fint, men att bara dricka den som den är, ja då väljer jag hellre något annat.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *