×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Daura Damm Gluten-free

Daura Damm Gluten-free är en helt okej glutenfri öl.

Om ölen

Producent: Damm.
Land:
Spanien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,4%.
Bäst före: Augusti 2023 (provsmakas 11 februari 2023).
Systembolagets nr: 1532
Pris vid inköp: 17,30 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Daura Damm Gluten-free är en helt okej glutenfri öl.

Då var det dags att recensera en spansk öl. Denna gången från ett för mig nytt bryggeri jag inte testat öl från. Ölet heter Daura Damm Gluten-free och är en glutenfri öl. Läs vidare vetja!

Utseende

Daura Damm Gluten-free har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, deg och ton som jag vill uppleva är honung.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citruston och en honungskaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men tycker även att det finns en örtighet i smakbilden.

Betyg

Daura Damm Gluten-free är en helt ok öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Framförallt asiatisk kryddstark mat kan nog passa fint här. Eller en räkmacka. Men köper jag den igen? Alltså det lär inte ske. Eftersom det är en obalanserad smak upplever jag. Ölet ger en muntorrhet. Men den är okej ändå och får jag den serverad så tackar jag ju inte nej. Alltså låt inte mitt omdöme hindra dig från att prova den. Detta kan vara en öl som just du kommer uppskatta.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *