×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dansk Fadøl från Kopparbergs Bryggeri

Dansk Fadøl från Kopparbergs Bryggeri är ölen som smakar billigt.

Om ölen

Producent: Kopparbergs Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Juni 2022 (provsmakas 25 december 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1460.
Pris: 8,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dansk Fadøl från Kopparbergs Bryggeri är ölen som smakar billigt.

Öl från Kopparbergs Bryggeri har väl aldrig riktigt imponerat på mig i någon större utsträckning. Du hittar alla mina recensioner från bryggeriet här, för dig som vill läsa dessa. Men vad gäller Dansk Fadøl, så imponerar faktiskt inte den heller. Varför är den så sockrig i sin smak?

Utseende

Dansk Fadøl från Kopparbergs Bryggeri har en klar något mörkare gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur doft av ljust bröd, citruston, någon slags kryddig ton och väldigt svag ton av honung. Men det är även en metallisk ton i doften. Det är ingen fantastisk doft tycker jag.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston, någon slags kryddig ton, en metallisk smakkänsla samt liten sötma från vad man kan uppfatta som sockervatten. Alltså smaken är lite vattnig och tunn tycker jag. Jag saknar lite kropp. Ölet ger en muntorrhet av den sockrighet som finns.

Betyg

Dansk Fadøl från Kopparbergs Bryggeri dricker du som sällskapsdryck, gräsklipparöl eller till all sorts mat. Ja om du nu vill dricka den. För åtminstone jag köper den inte igen. Alltså den är lite för sockervattnig för min smak. Den smakar billigt och betyget blir därefter.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *