×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dankful IPA från Sierra Nevada är helt okej öl

Dankful IPA från Sierra Nevada är helt okej öl av stilen india pale ale.

Om ölen

Producent: Sierra Nevada.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale IPIA).
Styrka: 7,4%.
Burkens bäst före: September 2021 (provsmakas 31 december 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 13006.
Pris vid inköp: 31,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dankful IPA från Sierra Nevada är helt okej öl av stilen india pale ale.

Då var det dags att recensera en öl från amerikanska Sierra Nevada. Dankful IPA från Sierra Nevada är en öl av stilen india pale ale. Den ska då erhålla doft och smak av tropisk frukt. Vilket den också gör. Alltså den smakar bra på alla sätt och vis, men det är samtidigt inget revolutionerande som finns i burken.

Utseende

Oklar gulorange färg med smutsvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft med citrus av exempelvis grapefrukt, men det doftar även fruktcocktail på burk, tallbarr och sockerkaka dränkt i fruktig sprit. Men det finns även en ton av godis och det är en lite parfymerad doftkänsla.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av citrus som grapefrukt och aprikos men det finns även ton av tallbarr. Beskan är markerad med besk eftersmak av tropisk frukt.

Betyg

Danful IPA från Sierra Nevada är rätt så trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till en saftig hamburgare. Jag provar lite snacks av jordnötter och det passar bra. Men köper jag den igen? Det är absolut ingen dålig öl, men det finns andra öl av stilen som jag gillar mer. Jag måste därmed inte köpa den igen.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *