×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dalslänningen Pilsner är dessvärre ingen positiv upplevelse.

Dalslänningen Pilsner är dessvärre ingen positiv upplevelse.

Om ölen

Producent: Torrskog Källarbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Juni 2021 (provsmakas 15 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 31051.
Pris: 28,80 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dalslänningen Pilsner är dessvärre ingen positiv upplevelse. Den åkte i vasken.

Då var det dags att testa öl från Torrskogs Källarbryggeri igen. Ni som läst mina tidigare recensioner, vet att jag inte gillade någon av de testade ölerna. Alltså Dalslänningen Pilsner är inte ett dugg bättre. Den smakar inte ett dugg pilsner och eftersöker ni den smaken, så ska ni leta vidare enligt mig.

Utseende

Dalslänningen Pilsner har en oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

När jag doftar på den, så hittar jag ingen klassisk pilsnerdoft. Den doftar mer som skurmedel eller något slags godis kanske. Jag upplever därmed ingen klassisk doft av exempelvis bröd eller knäckebröd. Ja med tanke på hur öl kan tänja på doft och smaknyanser, så skulle det ju kunna dofta bra ändå. Betänker då att den smaksatts eller liknande. Men hur som haver så doftar den inte bra.

Smak

Precis som med doften, så hittar jag ingen klassisk pilsnersmak. Återigen så tänjs dessa gränserna hela tiden. Men smakmässigt är det inte någon pilsner i min bok och jag vet inte vad den smakar heller för den delen. Något slags godis? Det finns en beska och ton av jäst men smaken är i övrigt bara konstig på något vis. Det är nästan lite syrlig känsla.

Betyg

Precis som med bryggeriets övriga öler jag testat, så är Dalslänningen Pilsner i min mening inte en god öl. Tyvärr. Ännu ett bottennapp som jag inte vill köpa igen. Det är sista recensionen ni kommer få se från detta bryggeri. Jag kände oråd för att drick upp den, så den hamnade i vasken. Jag fick be vasken om ursäkt ännu en gång.

0/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *