×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dalslands Pilsner från Grebbestad Bryggeri

Dalslands Pilsner från Grebbestad Bryggeri är helt okej folköl.

Om ölen

Producent: Grebbestad Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Ljus lager.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2023 (provsmakas 3 januari 2023).
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Dalslands Pilsner från Grebbestad Bryggeri är helt okej folköl.

Vill du läsa mina tidigare recensioner från Grebbestad Bryggeri, så hittar du dom här. Men först ska du läsa vad jag tycker om Dalslands Pilsner. Denna ölen bryggs exklusivt för Coop Bohuslän-Älvsborg. Eftersom jag själv är en dalslänning, så måste jag ju ändå testa ölen.

Utseende

Dalslands Pilsner har en något oklar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd, citrus karaktär och en sötma som jag uppfattar är en slags honungskaraktär. Men jag upplever även en liten örtighet i doftbilden.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citrus, och honungskaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men precis som med doften, så upplever jag även en slags örtighet i eftersmaken.

Betyg

Dalslands Pilsner från Grebbestad Bryggeri är en helt okej öl att dricka som sällskapsdryck eller till all sorts mat. Husmanskost i synnerhet. Men köper jag den igen? Alltså jag måste inte köpa den igen. Den är inte dålig på något vis, men heller inte wow. Helt okej folköl.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *