×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Dalsland IPA Revolt – En hyllning till Dalslands landsbygd

Dalsland IPA Revolt - En hyllning till Dalslands landsbygd.

Om ölen

Producent: Torrskogs Källarbryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: India Pale Ale (IPA)
Styrka: 6,3%
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 11 augusti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 31611 (kan bara köpas i butiker närmast producenten).
Pris: 29,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Dalsland IPA Revolt ska vara hyllning till den Dalsländska landsbygden. Enligt bryggeriet så snackar dom inte utan bara levererar. Frågan är om så är fallet?

Jag var ute på en tripp i Dalsland där jag bland annat besökte staden Bengtsfors. När jag var där så passade jag på att gå in på det lokala Systembolaget och fråga om de har någon lokal öl. Det visade sig vara fallet. Köpte därmed en flaska av Dalsland IPA Revolt från Torrskogs Källarbryggeri. Bakom bryggeritet står bryggmästare Therese Karlsson som driver bryggeriet tillsammans med sin make Tommy. Deras dotter Freja ska vara med på ett hörn där hon ritar etiketterna. Som utbildad grafiker måste jag säga att jag faktiskt gillar etiketten. Utöver den IPA jag håller i handen, så ska det även finnas en lageröl och en pale ale i sortimentet. Dessa gick inte att köpa vid tillfället. Bryggeriet ligger i Torrskog, 50 meter från sjön Lelång i Dalsland.

På baksidan av flaskan står det att läsa:
Detta öl från Torrskog är en hyllning till den dalsländska landsbygden. Vi snackar inte, vi levererar!

Vad är det då ni har levererat egentligen? För när det kommer till att snacka, så verkar ni hålla vad ni lovar. Det får helt enkelt bli att ta fram min kapsylöppnare och se vad detta lokala bryggeri har att erbjuda.

Utseende

Oklar orangegul färg med gräddfärgad skumkrona. Relativt stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av kokta grönsaker. Luktar hemkokt nybörjarbryggd. Anar någon konstig kemisk doft.

Smak

Finns en tydlig beska med smak av blöt papp.

Betyg

Om detta är en hyllning till den dalsländska landsbygden, så förtjänar den bättre hyllningar än såhär! Mitt dalsländska hjärta gråter. Ni levererar inget jag vill dricka igen. Ölen jag dricker är infekterad och smakar mycket illa! Gör om och gör rätt. Denna ölen vaskades direkt! Såhär i efterhand kan jag tycka synd om busken där ölen vaskades. Vad hade den busken gjort för ont egentligen?

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

5 kommentarer

  1. Therese Karlsson skriver:

   Hej Johan! Läste din text och det är ju tråkigt om ditt dalsländska hjärta gråter. Kan det ha varit något fel på IPAn? Infekterat? Om du besöker Bengtsfors någon mer gång så är du hjärtligt välkommen att besöka bryggeriet som ligger ca 25km norr om Bengtsfors. Då kan du även få smaka på både lager, pilsner och ale. Välkommen! Mvh Therese

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Therese.
    Roligt att du skriver. Jo ölen var helt klart infekterad, vilket också framgår i texten. Jag utgår ändå efter den doft och smak jag känner när jag betygsätter. Det vore trevligt att få smaka er IPA som inte blivit infekterad. Vore naturligtvis trevligt att också få smaka på era andra ölstilar. Nu arbetar jag på vardagarna, men finns möjlighet att besöka er en lördag eller söndag?
    Vänliga hälsningar
    Johan Linnarsson

  2. Therese Karlsson skriver:

   Hej igen!
   Tack för ditt svar på min kommentar. Du är naturligtvis välkommen att besöka bryggeriet på en helg när du är ledig. Hör bara av dig så hittar vi en tid som passar oss båda.
   Mvh Therese

  3. Mats skriver:

   Jag håller inte med den som recenserat denna öl. Jag tycker detta var en mycket god öl.Jag har druckit andra lokala öl och detta var den bästa jag smakat på länge.En Ipa öl med frisk god smak.Denna öl är verkligen en hyllning till denDalslänska landsbygden

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Mats. Vad kul att du gillar den. Vi har alla olika smakpreferenser när det kommer till öl och denna var som sagt inget för mig. Tack för att du läser.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *