Dalsland IPA Revolt ska vara hyllning till den Dalsländska landsbygden. Enligt bryggeriet så snackar dom inte utan bara levererar. Frågan är om så är fallet?

Jag var ute på en tripp i Dalsland där jag bland annat besökte staden Bengtsfors. När jag var där så passade jag på att gå in på det lokala Systembolaget och fråga om de har någon lokal öl. Det visade sig vara fallet. Köpte därmed en flaska av Dalsland IPA Revolt från Torrskogs Källarbryggeri. Bakom bryggeritet står bryggmästare Therese Karlsson som driver bryggeriet tillsammans med sin make Tommy. Deras dotter Freja ska vara med på ett hörn där hon ritar etiketterna. Som utbildad grafiker måste jag säga att jag faktiskt gillar etiketten. Utöver den IPA jag håller i handen, så ska det även finnas en lageröl och en pale ale i sortimentet. Dessa gick inte att köpa vid tillfället. Bryggeriet ligger i Torrskog, 50 meter från sjön Lelång i Dalsland.

På baksidan av flaskan står det att läsa:
Detta öl från Torrskog är en hyllning till den dalsländska landsbygden. Vi snackar inte, vi levererar!

Vad är det då ni har levererat egentligen? För när det kommer till att snacka, så verkar ni hålla vad ni lovar. Det får helt enkelt bli att ta fram min kapsylöppnare och se vad detta lokala bryggeri har att erbjuda.

Snabbfakta

Producent: Torrskogs Källarbryggeri
Land:
Sverige
Ölstil: India Pale Ale (IPA)
Styrka: 6,3%
Flaskans bäst före: Juni 2018 (provsmakas 11 augusti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 31611 (kan bara köpas i butiker närmast producenten).
Pris: 29,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Utseende

Oklar orangegul färg med gräddfärgad skumkrona. Relativt stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av kokta grönsaker. Luktar hemkokt nybörjarbryggd. Anar någon konstig kemisk doft.

Smak

Finns en tydlig beska med smak av blöt papp.

Betyg

Om detta är en hyllning till den dalsländska landsbygden, så förtjänar den bättre hyllningar än såhär! Mitt dalsländska hjärta gråter. Ni levererar inget jag vill dricka igen. Ölen jag dricker är infekterad och smakar mycket illa! Gör om och gör rätt. Denna ölen vaskades direkt! Såhär i efterhand kan jag tycka synd om busken där ölen vaskades. Vad hade den busken gjort för ont egentligen?

1/5

Dalsland IPA Revolt - En hyllning till Dalslands landsbygd.