×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

DAB från Dortmunder Actien-Brauerei

DAB från Dortmunder Actien-Brauerei är ingen öl jag köper igen.

Om ölen

Producent: Dortmunder Actien-Brauerei.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Ljus lager
Styrka: 5%.
Burkens bäst före: Augusti 2022 (provsmakas 27 juli 2021).
Pris vid inköp: 13,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

DAB från Dortmunder Actien-Brauerei är ingen öl jag köper igen.

DAB är en öl som bara funnits där på bolaget, men som jag aldrig skänkt en tanke att testa. Förens nu. Alltså man ska absolut inte ha fördomar, men att jag inte tidigare köpt den, beror väl på att jag inte haft några höga tankar om den. Men någon katastroföl är det faktiskt inte. Sen är det väl inte så att den är fantastisk heller. Men säkert tilltalar den väl någon.

Utseende

DAB har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur metallisk doft av knäckebröd, ton av citrus och förnimmelse av honung. Tycker mig även känna en ton av lite örter.

Smak

Maltig lite metallisk smak av knäckebröd, citrus och svag ton av honung med markerad beska och eftersmak av de smaker som finns.

Betyg

DAB från Dortmunder Actien-Brauerei är en helt ok öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som husmanskost. Men köper jag den igen? Alltså den är helt okej, varken bra eller dålig. Men köper igen gör jag inte. Priset är däremot till dess fördel. Jag får väl ändå tycka det är mycket öl för pengarna. Jag kan förstå att den har sin skara fans av drickare.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *